Industriële buisleidingen zijn een vak apart

Piping is essentieel om de bedrijfsprocessen van onze klanten optimaal te laten verlopen.

Wij ontwerpen, fabriceren en monteren industriële buisleidingen en pijpleidingen, voor zowel process piping als utility piping.

Onze klanten situeren zich hoofdzakelijk in de voedingsindustrie, maar we hebben ook heel wat werven in de hernieuwbare energie en de brede productie-industrie. De leidingen die wij voor hen monteren worden gebruikt voor transport van o.a. stoom, gassen, olie, chemicaliën en water maar ook voor voeding.

Wij realiseren trouwens zowel nieuwbouwprojecten als aanpassingen en herlokalisaties van  bestaande piping-installaties. Maar ook voor de renovatie of vervanging van een oud leidingnetwerk in bijvoorbeeld appartementsgebouwen, kantoren of bedrijven, kan je op AIV Industries een beroep doen.

Wij staan in voor een betrouwbaar leidingnetwerk

Wij monteren niet zomaar buizen, maar leveren een betrouwbaar leidingnetwerk waarbij we niks aan het toeval overlaten.

We werken hiervoor enkel met kwalitatieve materialen én gecertificeerde TIG-lassers om steeds tot een perfect eindresultaat te komen.

AIV is trouwens een door de overheid gekende aannemer voor leidingwerk en metaalconstructies L1, klasse 3.

Prefabricage in ons eigen atelier

Indien mogelijk prefabriceren we in onze werkplaats en bouwen we ook skids.

Een skid is voor veel bedrijven in de procesindustrie een ideale oplossing omdat een complete installatie op een frame sneller geïnstalleerd kan worden dan alle losse componenten op de locatie zelf te assembleren. Hierdoor is ook het productieproces minder lang onderbroken.

TOP